Omgeving:

Peerd van ome Luuks is gevestigd in het buitengebied van Kloosterhaar (gemeente Hardenberg). Een schitterende locatie als uitvalsbasis voor fiets- of wandelroutes. Zowel het fietsroutenetwerk van Salland als van Twente lopen door Kloosterhaar.

Engbertsdijksvenen

Op steenworp afstand ligt natuurgebied Engbertsdijkvenen met  prachtige wandelroutes.

Het Pieterpad loopt op ongeveer 10 km. afstand door ons prachtige Vechtdal.

Op ongeveer 2 km. afstand ligt een kleine grensovergang met Duitsland. Veel grensstreekbewoners gaan wekelijks “de streep” even over voor lekkernijen die hier niet te koop zijn.

Pakt u liever de auto, dan zijn er ook prachtige routes langs mooie plekken en gezellige dorpjes. Wij adviseren u graag.

Enkele tips:

Het kunstzinnige en authentieke stadje Ootmarsum is het hele jaar door een aanrader. Leuke lifestylewinkels, veel galerieën en musea die ook op zondag open zijn. Prachtige routes via de Kuiperberg of door het Duitse grensgebied leiden u naar dit mooie artistieke stadje.

Ommen is met name in de zomermaanden een toeristische trekpleister. Het knusse centrum is echter het jaar rond een aantrekkelijke bestemming. Leuk in combinatie met een rondje Lemelerberg.

Iedere zaterdag en iedere 2e zondag van de maand trekt de Weerselose Markt duizenden bezoekers. Men kan het zo gek niet bedenken, of het is te koop op de Weerselose Markt: van oude spullen van zolder tot nieuwe gebruiksgoederen en van tweede hands kleding tot waardevol aarde- en sierwerk. Ook treft men er handelaren aan van gewone weekmarkten, waaronder verkopers van (exotische) verse levensmiddelen. Een deel van het marktterrein is overdekt. Onder meer bevindt zich hier een restaurant, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Tijdens de extra markten op feestdagen zijn er tal van aanvullende attracties met muziek en spelactiviteiten voor kinderen.

Kortom voor elk wat wils.